NUNS i NDNV: SVM vređa novinare

NUNS i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su da Savez vojvođanskih Mađara vređa novinare i vrši pritisak na medijske slobode.

Izvor: Beta

Subota, 28.02.2015.

22:53

Default images

Dva udruženja su ocenila da je jučerašnje saopštenje lokalnog odbora SVM iz Malog Iđoša, povodom teksta "Sporna industrijska zona u M. Iđošu" koji je objavio Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), "neprimereno i da predstavlja atak na medijske slobode".

"Umesto da argumentima odgovori na tekst i dokumentaciju koja ga prati, lokalni odbor SVM vređa novinare, nazivajući ih 'partijskim aktivistima pod maskom novinara', a članak 'zlonamernim' i prepunim 'neistina i laži' i 'lažnih optužbi'", ocenila su udruženja.

U tekstu VOICE-a se, između ostalog navodi, da je "industrijska zona u opštini Mali Iđoš u poslednjih desetak godina u više navrata opremana novcem iz raznih državnih fondova, iako je u privatnom vlasništvu".

Udruženja novinara su dodala da je reakcija SVM "dokaz da političari ne razumeju da mediji nisu, i ne bi trebalo da budu, sredstvo za njihovu promociju, već da imaju kontrolnu funkciju u društvu, kroz istraživačko novinarstvo".

"Umesto da vređaju novinare, predstavnici vlasti bi morali u skladu s javnim interesom da pospešuju kritičku ulogu medija u društvu, kao i transparentnost svog rada", dodaju NUNS i NDNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: