Britanska desničarka ne voli crnce

Bivša članica britanske nezavisne partije Rozana Dankan uprkos svojim izjavama da "ne voli crnčuge", a da su joj i Hrvati "sumnjičavi", tvrdi da nije rasista.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

15:29

Default images

Dankan, 68-godišnja bivša poslanica desničarskog UKIP-a koja je u decembru izbačena iz stranke upravo zbog takvih izjava, objašnjavala je za Bi-Bi-Si tvrdnje koje je dala tokom snimanja dokumentarnog filma "Upoznajte ukipovce".

Dankan kaže da "ima veliki problem s tim kako oni izgledaju, odnosno problem s crnačkim telesnim obeležjima".

"Jednostavno ih ne želim gledati. To je stvarno čudno i volela bih znati razlog. Ne znam je li nešto u mojoj psihi, je li karma iz pređašnjeg života ili mi se nešto dogodilo kao jako mladoj pa sam potisnula, jer to se događa", rekla je ona.

Rozana Dankan ipak smatra da nije rasista jer je "jednom poznavala vrlo ljubazan par Indijaca ili Pakistanaca, nije joj to bitno", a dodala je i da je bila na Karibima i da je "bilo ok".

"Jedini s kojima imam problem su crnčuge. Volela bih da idem na regresiju, možda doznam zašto", rekla je ona.

Dankan je komentarisala i Hrvate, rekavši da je posetila Hrvatsku i da su joj i Hrvati "sumnjičavi", preneo je zagrebački "Jutarnji list".

U UKIP-u nisu u dilemi da li su bili u pravu kada su je izbacili iz stranke.

"Njeno nepokazivanje žaljenja dokazuje da ona definitivno ne razume ono što je učinila, tako da smo doneli dobru odluku", rekao je šef UKIP-a Nigel Farage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: