Putin za 18% popularniji od Merkel

Nedavne rezultate istraživanja koje je pokazalo da predsednik Rusije Vladimir Putin ima 85% podrške građana Rusije potvrdila je i nova anketa.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

13:39

Default images
foto: Beta/AP

Kako piše Indipendent, prenoseći istraživanje Levada centra, na uzorku od 1.600 građana, Putinova podrška je u poslednje dve godine porasla za 21 posto.

Na skali popularnosti svetskih lidera, Putin je daleko ispred svoje prve pratilje, nemačke kancelarke Angele Merkel, koju u ovom trenutku podržava 67% Nemaca.

Veoma problematičan rezultat zabeležio je američki predsednik Barak Obama, koji u poslednjih 18 meseci u kabinetu ulazi sa ispodpolovičnom većinom. Za njega bi, da se izbori održe danas, glasalo 46% Amerikanaca.

Četvrta pozicija je pripala britanskom premijeru Dejvidu Kameronu. Njemu veruje 41% Britanaca, a prvu šestorku kompletiraju australijski premijer Toni Abot i francuski predsednik Fransoa Oland, sa 29 i 21% podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: