Španci uhapšeni zbog borbi u UKR

Španska policija uhapsila je osam Španaca koji su se vratili sa istoka Ukrajine gde su se borili na strani proruskih snaga, preneo je AFP

Izvor: Tanjug

Petak, 27.02.2015.

11:45

Default images
Foto: Beta, AP

Policija je uhapsila osmoricu ljudi u šest regiona, saopštilo je ministarstvo policije, a neimenovani izvor je rekao da se radi o levičarima na strani proruskih snaga.

U saopštenju se kaze da je osam španskih boraca uhapšeno nakon što su se vratili iz regiona Donbasa i da su optuženi za razne zločine.

Neimenovani izvor kaže da bi oni mogli da budu optuženi za posedovanje oružja, učešća u ubijanju i kršenje španske neutralnosti u ukrajinskom sukobu.

Taj izvor je rekao da su uhapšeni bili inspirisni Međunarodnim brigadama, međjunarodnim dobrovoljačkim snagama koje su se borile protiv generala Franka za vreme građanskog rata u Španiji.

Jedna španska levičarska grupa je preko interneta pozvala u avgustu prošle godine istomišljenike da idu na istok Ukrajine i bore se protiv "raka fašizma" koji se širi Ukrajinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: