SAD i Kuba nastavljaju dijalog

SAD i Kuba u Vašingtonu nastavljaju dijalog u drugom krugu pregovora čiji je cilj ponovno uspostavljanje i normalizaciju diplomatskih odnosa.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

10:28

Default images
Foto: Beta, AP

Predstavnici dve vlade treba da se sastanu u Stejt departmentu, posle prvih zvaničnih susreta u Havani krajem januara.

Pomoćnica državnog sekretar SAD Roberta Džejkobson sastaće se sa kubanskom koleginicom iz Ministrastva spoljnih poslova Kube zaduženom za odnose sa SAD Žozefinom Vdal.

Cilj je postizanje dogovora o otvaranju ambasada dveju zemalja u prestonicama možda do proleća, kao i imenovanje ambasadora.

"Naši predsednici (Barak Obama i Raul Kastro) i državni sekretar SAD (Džon Keri) bili bi oduševljeni kada bismo mogli sve da dogovorimo na vreme do Samita Amerika" 10. i 11. aprila u Panami, rekao je jedan neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

Obama i Kastro učestvovaće na tom skupu koji se održava kroz šest nedelja.

Dve zemlje nemaju diplomatske odnose od 1961. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: