"Ne potvrđujemo povlačenje oružja"

Član monitoring grupe OEBS u Ukrajini Aleksander Hag pozdravio je početak povlačenja teškog naoružanja sa istoka zemlje u kojoj je rat trajao skoro godinu dana.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

07:00

Default images

Ipak, on je naveo da OEBS nije dobio informacije o tome gde se odlaže povučeno oružje i istakao da organizacija ne može da potvrdi da se to zaista čini.

“Tražimo kako tačku odakle se oružje povlači tako i mesto na kom će ono završiti. Trebalo bi da uskoro dobijemo te osetljive informacije koje nećemo objavljivati, ali ćemo onda moći da sa sigurnošću kažemo da se oružje povlači“, naveo je Hag.

On je istakao i da OEBS ne nameće uslove, već da su oni odavno jasni.

“Sve što je dogovoreno sporazumom u Minsku je jasno, a mi imamo mandat da nadgledamo sprovođenje i šta zaraćene strane rade po tom pitanju“, dodao je Hag.

Proces povlačenja teške artiljerije sa prve linije fronta u istočnoj Ukrajini trebalo bi da bude završen do 1. marta, a predstavnici DNR su istakli da su pobunjenici povukli 90% svog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: