Haradinaj: Izbori jedini spas

Lider Alijanse za Budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo, zbog ekonomske krize, za mesec dana napustilo najmanje pet odsto stanovništva.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.02.2015.

23:10

Default images
Foto: Beta/AP

On je naveo i da su u toj situaciji izbori jedini spas.

"Treba što pre ići na izabore ne zato što to želim ja, već zbog spasa Kosova. Izbori su jedini spas za Kosovo", rekao je Haradinaj za RTK i precizirao da je za 30 do 40 dana Kosovo napustilo zbog ekonomske krize 100.000 građana.

Prema njegovim rečima, vlada neće moći još dugo da opstane, jer nema kvalitet, a vlast je okupirala sve sfere zivota i to narod ne može i neće da trpi.

"Opozicija više ne veruje ni jednu reč koju izgovori (premijer) Isa Mustafa i (ministar spoljjnih poslova) Hašim Tači u vezi dialoga sa Srbijom, ukljucujuci i kombinat Trepču", rekao je Haradinaj.

On je najavio nove proteste zbog Trepče i kompletne, kako je ukazao, loše ekonomske situacije na Kosovu.

Prema njegovim rečima, proteste će organizovati opozicija i narod Kosova, bez obzira na broj poslanika koje vlada trenutno ima.

Na pitanje kada će Kosovo imati vojsku, Haradinaj je odgovorio da Kosovo ima svoju vojsku od 1998. godine i da su to Bezbednosne Snage Kosova.

Haradinaj je nagalsio da u dialogu sa Srbijom sada postoji samo jedna tema, a to je eventualno uzajamno priznavanje.

"Nisam protiv dijaloga sa Srbijom, ali ne na ovakav način", zakjučio je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: