Uhapšeni zbog pronevere 177 miliona

Policija uhapsila dve osobe zbog osnovane sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili preduzeće "To-Ma Palete" za više od 177 miliona dinara, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

11:00

Default images

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen je G.N. (1982), bivše odgovorno lice preduzeća "To-Ma Palete" zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja i V.N. (1971), zaposlena u tom preduzeću zbog sumnje da je bila saizvršilac.

Kako se navodi u saopštenju G.N. je, iskoristivši službeni položaj i prekoračivši granice ovlašćenja, radnicima zaposlenim u preduzeću "To-Ma Palete" naložio da osnuju preduzetničke radnje i preduzeća, a da njemu i osumnjičenoj V. N. daju ovlašćenje za raspolaganje novčanim sredstvima po poslovnim računima.

Postoje osnovi sumnje da je G.N. sa novoosnovanim firmama zaključivao ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji i na osnovu fiktivnih pravnih poslova i fiktivnih faktura koje je sačinjavala V.N., sa računa preduzeća "To-Ma Palete" na račune novoosnovanih radnji i preduzeća prebacio oko 176 miliona dinara, koje su kasnije podigli.

Osumnjičeni G.N. je, kako se sumnja, viza platne kartice izdate preduzeću "To-Ma Palete", koristio za svoje lične potrebe, i na taj način sebi pribavio korist od oko milion i po dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: