"Po savesti i kućnom vaspitanju"

Vole da kažu da smo mi alibi za vlast, ali mi radimo po savesti i kućnom vaspitanju, kaže Zoran Kesić o emisiji "24 minuta".

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

16:48

Default images
Foto: B92

Emisija se vraća na TV B92 u nedelju u 23h, a Kesić je u Kažiprstu prokomentarisao tvrdnje da "24 minuta" služe kao izgovor političarima da "nema cenzure".

"To je velika čast, biti alibi vlasti. Šalim se. Kada radiš u ekipi sa ljudima sa kojima je čast sarađivati, koji te čine boljim, to je prava stvar. Mi radimo po savesti, kućnom vaspitanju i radimo ono što mislimo da je dobro", kaže Kesić.

Kesić je rekao da je posle dvomesečne pauze "cenzura otišla" i da sada ekipa nastavlja gde je stala.

"Cenzurisali su nas dva meseca, odmorio sam mozak od političara i aktuelnosti. Šalim se, da ne zbunim gledaoce. Mediji su požurili da, uprkos objašnjenju, napišu svašta. Sve što smo dogovorili je ispoštovano i radujem se novom početku", kaže Kesić.

Kesić navodi da i dalje ostaje princip - nema političara za stolom.

"Političarima nije mesto za onim stolom. Imamo ih u prilozima, komentarišemo njihove reči. Želimo da naš studio bude oaza, da bude zabran, da zadržimo kredibilitet da kritikujemo i jedne i druge i treće. Da podjednako možemo da ih zezamo i da se zafrkavamo", kaže Kesić.

Na pitanje za čim žali u prethodna dva meseca, kaže:

"I to što smo propustili obradićemo, sve stoji u nekim folderima. Videli smo prvu premijersku suzu, pa sukob Dinkić - Mile Dragić, primer gostoprimstva našeg čoveka, a bilo je i 1.000 dana Nikolića, 24 nijanse Vučića. Neće biti retrospektive u prvoj emisiji nove sezone, ali ćemo se vremenom vraćati i na ono što smo propustili", kaže Kesić.

Kesić je povodom promotivnog spota za novu sezonu "24 minuta" odgovorio i na pitanje da li mu nedostaje rad u informativnoj redakciji i da li mu nedostaje teren. Odgovorio je sa:

"Nedostaje mi revolucija."

Kesić je u Kažiprstu govorio i o 5. oktobru, premijeru Vučiću...

Ceo razgovor možete pogledati u snimku Kažiprsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: