Kijev: Sve ređe kršenje primirja

Proruske snage nastavljaju sa kršenjem prekida vatre na istoku Ukrajine, mada je drugi dan za redom primećeno smanjenje granatiranja, saopštio je Kijev.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.02.2015.

11:30

Default images
Foto: Beta/AP

Portparol ukrajinske vlade za atiterorističke opercije Anatolij Stelmak naveo da je registrovano 19 artiljerijskih i minobacačkih napada i da su "pobunjenici koji imaju podršku Rusije" granatirali selo Popasna dva puta u toku noći i nastavili pokušaje da preuzmu položaje ukrajinske vojske u selu Širokine, u blizini strateškog lučkog grada Mariupolja.

Prema njegovim rečima, drugi dan za redom primećeno je smanjenje granatiranja, ali je ipak narušavan prekid vatre, prenela je agencija AP.

Ruska agencija Tass navodi da je Stelmak rekao da je "kršenje primirja daleko ređe".

Ranije je šef misije OEBS-a u Ukrajini Ertugrul Apakan pozvao sukobljene strane da ubrzaju sa konkretnim planovima za povlačenje teškog naoružanja i sa spiskom budućih lokacija.

Ukrajinska vojska je saopštila da neće početi sa povlačenje teškog naoružanja u skladu sa mirovnim sporazumom iz Minska, sve dok se ne učvrsti primirje, dok su proruske snage juče počele sa povlačenjem teškog naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: