"Nakon posete Vučića želim dijalog"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da s vlastima u Srbiji želi da uspostavi dijalog radi rešavanja otvorenih pitanja.

Izvor: B92

Sreda, 25.02.2015.

22:10

Default images
Foto: Beta

"Ohrabrena sam posetom gospodina (Aleksandra) Vučića Zagrebu zato što smo pokrenuli taj inicijalni dijalog, i osećam tu želju s druge strane da krenemo u njihovo rešavanje na temelju politike čistih računa", rekla je Grabar Kitarovićeva u prvom predsedničkom intervjuu koji je dala za Novu TV.

Ona je dodala da će Hrvatska "pružiti Srbiji svu podršku na putu u članstvo u Evropskoj uniji, ali i insistirati na sprovođenju svih kriterijuma za članstvo, uključujući i položaj manjina".

Grabar Kitarovićeva je rekla da je za svoju prvu predsedničku posetu izabrala BiH, gde putuje idućeg utorka, da bi dala podršku toj državi na njenom putu prema EU, ali i da bi instistirala na ravnopravnosti Hrvata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: