VB pomaže UKR, Kameron o Rusima

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će britanska vojska pomagati ukrajinskoj obaveštajnim podacima i logistikom.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

18:23

Default images
foto: Beta/AP

On je istakao da Velika Britanija neće slati Ukrajini oružje za borbu protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

Kameron je dodao da će pomoć biti upućena daleko od oblasti zahvaćenih ratom, uz napomenu da je cilj da se ukrajinskim snagama obezbedi taktička prednost.

Predsednik britanske vlade je prokomentarisao defanzivnu moć vojne avijacije njegove države, pošto su u poslednje dve nedelje avioni RAF dva puta presretali ruske bombardere nad britanskim nebom.

“Rusi pokušavaju nešto da urade, ali ne znam šta“, rekao je Kameron i istakao da Britanci mogu da veruju u odbrambene mogućnosti svoje vojske kada je u pitanju sukob sa Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: