Ukrajina kupuje oružje od UAE

Ukrajina i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su sporazum o vojnoj i tehničkoj saradnji, prenela je ukrajinska agencija Interfaks.

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2015.

15:29

Default images
Foto: Beta/AP

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko sastao se s prestolonaslednikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom, koji je i zamenik komandanta oružanih snaga Emirata.

Porošenko je u dvodnevnoj poseti Emiratima, gde prisustvuje Međunarodnoj odbrambenoj izložbi i konferenciji "IDEX 2015".

Porošenko je, kako prenosi portal Difens njuz (Defensenews), najavio sporazum o vojnoj i tehničkoj saradnji i dodao da se o tome pregovara i sa SAD i evropskim državama.

Ukrajinski zvaničnik iz delegacije naveo je na Fejsbuku da je dogovorena saradnja o "isporuci određenih vrsta oružja i vojne opreme Ukrajine", prenosi Interfaks.

Ukrajinski predsednik je novinarima na IDEX-u rekao da se nada da će razgovori sa SAD dovesti do sporazuma koji će omogućiti Ukrajini da se brani od Rusije.

"Vodimo veoma praktičan dijalog i nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti imati odluku koja će nam pomoći da dobijemo odbrambeno oružje", rekao je Porošenko i dodao da je cilj ukrajinske vojske da brani teritoriju i održi nezavisnost i suverenitet.

Porošenko je rekao da su vođeni veoma važni pregovori o olakšavanju investicija iz UAE u Ukrajinu i dodao da je "potpisan veoma važan memorandum o vojnoj i tehničkoj saradnji".

Nacrt sporazuma o vojno-tehnološkoj saradnji s UAE odobrila je i ukrajinska vlada, prenosi Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: