VB: Rusija je licemerna prema UKR

Velika Britanija je kritikovala Rusiju zbog toga što nije uspela da obezbedi sprovođenje primirja u istočnoj Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.02.2015.

18:02

Default images
foto: Beta/AP

"Na osnovu iskustva iz prethodnih 10 do 12 dana moram reći da je rusko angažovanje u procesu u Minsku prilično licemerno. To je angažman na papiru, koji je odmah prekršen na terenu", izjavio je britanski šef diplomatije Filip Hamond u prestonici Estonije Talinu, preneo je AFP.

Iako je pre više od nedelju dana postignut dogovor o prekidu vatre, proruske snage su prošle nedelje krenule u napad na strateški grad Debaljcevo, a veliki broj pripadnika proruskih snaga grupisao se u blizini lučkog grada Marijupolja.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg prošle nedelje je apelovao na Rusiju da povuče sve snage iz istočne Ukrajine i da prestane da pruža podršku proruskim snagama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: