Prekinuto suđenje Darku Šariću

Suđenje Darku Šariću prekinuto je posle zahteva branioca prvooptuženog Dejana Lazarevića za izuzeće predsednika Sudskog veća u tom postupku, Siniše Petrovića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.02.2015.

16:56

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Lazarević je zahtev za izuzeće uputio pošto je, kako je naveo, došao do saznanja o tome da su lica koja su potpisala Sporazum o priznanju krivičnog dela u ovom postupku uputila pisma tužiocu i predsedavajućem sudiji koji ih kasnije nije uvrstio u spis predmeta i učinio dostupnim javnosti.

"Oni su Vam u tim pismima nešto rekli, ali Vi do danas niste dostavili javnosti na uvid ta pisma, niti ste ih stavili u spis. Zahtevam da se danas ta pisma u potpunosti pročitaju, a ako to ne prihvatite zahtevaću vaše izuzeće", rekao je Lazarević obraćajući se predsedniku Sudskog veća.

Branilac prvooptuženog rekao je da se u tim pismima nalaze optužbe lica koja su potpisala Sporazum o priznavanju krivičnog dela na račun Tužilaštva koje ih je prema njihovim rečima "prevarilo".

"Prema njima su učinjena krivična dela dok su potpisivali Sporazum o priznanju. Vi na ta pisma niste reagovali, već ste ih stavili u takozvane škart spise", kazao je Lazarević, obrazlažući zahtev za izuzećem sudije Petrovića.

Sudsko veće je prethodno pored zahteva da se u sudnici pročitaju sporna pisma odbacilo i zahteve advokata Marka Kljajevića da se izvrši grafološko veštačenje potpisa lica koja su prihvatila Sporazum o priznavanju krivičnohg dela kao i njegov zahtev za neuropsihijatrijskim veštačenjem okolnosti pod kojima su ta lica priznala krivicu.

Sudsko veće je posle dvadesetominutne pauze odlučilo da suđenje bude nastavljeno sutra pre podne.

Darko Šarić se, posle četiri i po godine skrivanja, predao 18. marta 2014. godine i od tada je u pritvoru.

On još nije u celosti izneo odbranu, a u više navrata isticao je da nije kriv i da je proces protiv njega montiran.

Na šest spojenih optužnica je ukupno 36 članova Šarićeve grupe, ali je na optuženičkoj klupi, uz Šarića, još devet osoba, pošto je 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobili status svedoka saradnika.

Šarić i pripadnici njegove kriminalne grupe optuženi su za žverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: