"Ekstremni kukavičluk Rusije u UKR"

SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost "dodatnih sankcija" prema Rusiji zbog ponašanja u Ukrajini za koje smatramo da je "izuzetni kukavičluk", kaže Keri.

Izvor: Beta

Subota, 21.02.2015.

17:38

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Razgovarali smo o dodatnim sankcijama... Nećemo da dozvolimo takav ekstremni kukavičluk na račun suvereniteta i integriteta jedne zemlje", rekao je američki državni sekretar Džon Keri, koji se danas sastao s britanskim kolegom Filipom Hamondom.

Šef britanske diplomatije osudio je "nastavak ruske agresije u Ukrajini" i "sistematsko kršenje" sporazima o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini.

"Rusija se obavezala sporazumom o primirju, ali se prema njemu ponaša besramno i cinično", ocenio je Keri, izražavajući uverenje da Rusija nastavlja da dostavlja oružje poruskim pobunjenicima.

"Procenjujem da će tokom nekoliko narednih dana, predsednik Obama proceniti izbor koji ima i donetu odluku koje će korake preduzeti", rekao je Keri na konferenciji za novinare.

"Vodili smo ozbiljnu diskusiju s evropskim partnerima o tome kakvi bi bili sledeći koraci kad su sankcije u pitanju i kada bi to bilo sprovedeno u delo", dodao je Keri.

Kako navodi BBC, Obama i Keri su tokom posete Londonu razmatrali "ozbiljne sankcije" protiv Rusije, zbog poslednjeg razvoja sukoba na istoku Ukrajine. Gotovo 5.700 ljudi poginulo je za deset meseci sukoba u istočnoj Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: