Alister Kembel: Moj put u Srbiju

Alister Kembel, savetnik Tonija Blera i čuveni spin doktor, objavio je na svom blogu da je bio "fasciniran" tokom posete Srbiji i objasnio razloge svog dolaska.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2015.

10:16

Default images
Foto: Tanjug

Kembel je naveo i da se nada da će se uskoro vratiti.

Činjenica da je Blerov medijski ekspert održao predavanje službenicima zaduženim za odnose sa javnošću Vlade Srbije izazvala je veliku pažnju medija, a iz Vlade su objasnili da će saradnja s njim, kao i s Blerovom konsultantskom kućom, pomoći u modernizaciji državnog aparata.

Podsetimo, za B92 su u Vladi su rekli da je Kembel održao jednočasovni sastanak sa pi-arovima ministara i da će uskoro stići i tim stručnjaka britanske vlade koji će držati obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji.

"Imao sam mnogo upita od novinara iz Srbije o poseti Beograda prošlog meseca. Kako ne bih odgovarao svakome ponaosob, pomislio sam da bi bilo dobro da ostavim kratku izjavu ovde. Izvinjavam se novinaru koji je prvi poslao pitanja pre nekoliko nedelja", naveo je Kembel na svom blogu.

On je rekao da je na poziv Vlade Srbije došao da se sastane sa ministrima i drugim zvaničnicima kako bi razgovarao o "strateškim izazovima i izazovima komunikacije".

"Posebno smo se fokusirali na napore Srbije da postane članica EU i ulogu koju bi u tom poslu mogla da ima efektna i proaktivna komunikacija. Takođe smo razgovarali o tome kako medijsku sliku transformišu tehnologija i globalizacija, kao i o tome kakve to izazove i prilike predstavlja", naveo je Kembel.

Savetnik za medije bivšeg britanskog premijera, koji na blogu za sebe kaže da je "komunikator, pisac i strateg", istakao je da je za njega "bilo posebno interesantno posetiti Srbiju".

"Moje prethodno iskustvo vezano za Beograd je bilo kada sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu, dok je sadašnji srpski premijer bio deo Miloševićeve vlade. Čak, pre nekoliko godina mi je savetovano da tamo ne putujem,. Međutim, toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan. Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.

Kako je dodao, Balkan vidi kao posebno interesantan region.

"Takođe je veoma važan za neke od velikih izazova sa kojima se svet sada suočava. Nadam se da ću doći opet", napisao je Kembel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: