BiH: Uhapšeni zbog pridruživanja ID

Policija BiH uhapsila je šest osoba koje su iz te zemlje krenule u pravcu Sirije, kako bi se pridružile džihadistima Islamske države.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

10:03

Default images
Foto: Beta/AP

Ove osobe su uhapšene na području Unsko-sanskog kantona, Maglaja i Kantona Sarajevo i pripadnici su radikalnih islamističkih pokreta.

Osumnjičene su za krivična dela finansiranja terorističkih aktivnosti, organizovanje terorističke grupe, formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Uhapšeni su po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a akciju su izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Granične policije, uz saradnju sa Obaveštajno-bezbednosnom službom.

Neki od njih su lišeni slobode na graničnim prelazima na području Unsko-sanskog kantona, a među njima su i osobe za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da za sada ne mogu dati više informacija i detalja o ovom hapšenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: