Džihadisti ID trguju organima

Irački ambasador u UN zatražio je od Saveta bezbednosti da istraži navode da se džihadisti Islamske države bave krađom organa da bi finansirali svoje delovanje.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

08:30

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

Alkahim je sinoć novinarima u UN rekao da je tokom proteklih nedelja u masovnim grobnicama u Iraku pronađeno više tela sa hirurškim rezovima, kojima su nedostajali bubrezi ili drugi organi, prenela je agencija AP.

On je dodao da su džihadisti u Mosulu pogubili desetak lekara koji su odbili da učestvuju u krađi organa.

Alkahim je izvestio Savet bezbednosti o ukupnoj situaciji u Iraku i optužio IS za genocid, budući da su žrtve njihovih napada određene etničke grupe.

Odlazeći irački izaslanik u UN je takođe izneo podatak da je samo u januaru u Iraku 790 ljudi poginulo u terorističkim akcijama i oružanim borbama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: