Počelo suđenje Diković-Kandićeva

U Prvom osnovnom sudu počelo je suđenje po tužbi načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića protiv bivše direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

12:43

Default images
Foto: Tanjug

Diković, koji je tužbu za naknadu štete podneo zbog povrede časti i ugleda povodom navoda Fonda iz 2012. godine o njegovom učešću u ratnim zločinama u slučaju "Rudnica" tokom saslušanja u svojstvu tužioca, pobijao je sve navode Fonda i za svoje tvrdnje priložio niz materijalnih dokaza.

Sledeće suđenje je zakazano za 18. maj, kada će iskaz sudu dati Nataša Kandić.

Dikovićev punomoćnik advokata Đuro Čepić rekao je Tanjugu da su sudu za svaku tvrdnju kojom se pobijaju navodi Fonda priloženi i materijalni dokazi, među kojima je i potvrda Tužilaštva za ratne zločine da se protiv njegovog klijenta ne vodi krivični postupak za bilo koje krivično delo.

Čepić smatra da su sve tvrdnje Fonda pobijene jer Diković nije ni bio na mestima i u vreme za koja je Fond izneo svoje tvrdnje i napomenuo da su i u tom pogledu sudu priloženi materijalni dokazi.
Foto: Tanjug
Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je 30. januara da je u još u januaru 2012. godine, proverom navoda Fonda, utvrdilo da nije postojao bilo kakav osnov za sumnju da je general Diković bio odgovoran za ratne zločine navedene u krivičnoj prijavi Fonda iz 2009. godine.

Nedavno je Fond uputio nove optužbe Dikoviću prilikom predstavljanja knjige "Dosije Rudnica", a tužilaštvo je zatražilo da mu dostavi kompletnu dokumentaciju koju poseduje o tom slučaju kako bi se proverili navodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: