Nastavlja se sukob SDS i DS

SDS ponovo optužuje DS da kupuje njihove odbore i članstvo u Vojvodini obećavajući im finansijske transfere ili ucenjujući ih radnim mestima.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2015.

21:59

Default images

Prelazni rok između Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke nikako da se završi od kako je Boris Tadić poveo sa sobom deo članstva DS-a u novu stranku.

Ovoga puta odbori SDS-a iz Žablja i Novog Kneževca odlučili da se vrate u bivše jato u DS-u. U SDS-u novo političko predomišljanje svojih dojučerašnjih kolega vide u materijalnim motivima.

“I sada se potpuno jasno vidi da su ti pojedinci i odbori i prešli u sds verujući u laži koje su plasirane od strane DS da ćemo mi ući u Vučićevu Vladu što se nije desilo ni pre godinu dana a ne dešava se ni danas. MI smo jedina opozicija i na pokrajinksom i na republičkom nivou onda su postali razočarani tom činjenicom da od vlasti nema ništa, a nikada nije ni bilo, vraćaju se upravo tamo gde mogu da im ponude zrno vlasti, a to je pokrajinska vlada DS”, rekao je Konstantin Samofalov iz SDS.

I dok iz SDS pljušte optužbe da oni koji se vrate u DS zauzvrat dobijaju funkcije u pokrajinskoj administraciji ili finansijsku pomoć za opštine, čime, kako navode, građani plaćaju opstanak demokrata na vlasti, iz DS-a niko neće pred kamere, već nude vrlo šturi odgovor.

“Demokratskoj stanci nije politički protivnik Socijaldemokratska stranka, već Srpska napredna stranka. I zbog toga nećemo odgovarati na optužbe SDS-a”, navodi Aleksandra Jerkov iz DS.

I odbor iz Novog Kneževca i iz Žablja novi politički zaokret objašnjavaju time da su uvideli da je DS jedina proevropska opoziciona stranka, zbog čega su i odlučili da se ponovo vrate u tu partiju, koju su napuštali samo nekolio meseci ranije.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: