"Kolindu niko ne uzima za ozbiljno"

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da velika obećanja koja je dala izabrana predsednica "“verovatno niko nije uzimao za ozbiljno”".

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2015.

17:37

Default images
Foto: Beta

"Predsednica nema ovlašćenja u ekonomskom smislu i ja sam često bila ljuta na Josipovića kada je prigovarao o ekonomskom programu, rekla sam mu neka pročita Ustav”", kazala je Kosorova.

Svima su, kaže Kosor, puna usta zajednišstva, kada si političar moraš zagovarati zajedništvo i kad je na Pantovčaku ili Vladi ili Saboru neko ko ti ne odgovara.

Zagovaraj zajedništvo i odgovornost prema državi uvek, dodala je ona.

Kosorova je za TV N1 rekla da joj je bilo žao što se na spomen imena bivših predsednika Stjepana Mesića i Josipovića u inauguracionom govoru prolomilo negodovanje. “

"I oni su dali svoj dopirnos da Hrvatska bude snažna, demokratska država", rekla je Kosor.

Pored toga, nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je ocenio da je inauguracija bila dobro komponovana, te da ostaje ono što je predsednica Grabar Kitarović rekla - moramo saradjivati.

"Uvek u izbornoj kampanji ima malo preterivanja, a sada ostaje saradnja, rad, a to smo i želeli”, rekao je Mesić.

Upitan šta očekuje da će biti jedan od prvih koraka nove predsednice, Mesić je rekao da očekuje da će ova godina za Hrvatsku biti prelomna.

"Imamo veći izvoz, višu stopu rasta, očekujem da ćemo izaći iz krize I da ćemo bolje živeti”", rekao je Mesić za HRT.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga, koja je prisustvovala inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović, izjavila je za HRT da vreme ide u korist Kosovu i Hrvatskoj.

"Radujem se daljem jačanju veza, Hrvatska je najjači saveznik za narod Kosova i radujem se daljem jačanju saradnje i prijateljstva jer mi delimo nase zajedničke vrednosti i tradiciju. Mi delimo i ljubimo vrednosti evropskog društva"”, kazala je Jahjaga.

Nakon što je polozila svečanu zakletvu, od predsednice Ustavnog suda Jasne Omejec primila predsedničku lentu i odala počast državnoj zastavi, Grabar Kitarović postala je prva hrvatska predsednica u istoriji države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: