"Put BiH ka EU ide preko Hrvatske"

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je danas u Zagrebu da put BiH ka Evropskoj uniji i NATO savezu ide preko Hvatske.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.02.2015.

16:55

Default images

"BiH jednostavno treba Hrvatska, Zagreb i predsednik Hrvatske kao neko ko će nam pomoći da lakše razumemo neke odnose u tom demokratskom svetu i da što prije postanemo pridružena članica EU", rekao je Čović za televiziju N1 nakon inauguraciije nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Svečanom polaganju predsedničke zakletve na prestoničkom Markovom trgu prisustvovali su i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsedništva Bakir Izetbegović.

Nakon što je polozila svečanu zakletvu, od predsednice Ustavnog suda Jasne Omejec primila predsedničku lentu i odala počast državnoj zastavi, Grabar Kitarović postala je prva hrvatska predsednica u istoriji države.

Na čelu najmladje članice Evropske unije naslednik je Ive Josipovića, koga je tesno pobedila u drugom krugu izbora 11. januara, a ciji je mandat trajao prethodnih pet godina - od 19. februara 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: