Protest zbog odlikovanja Dikovića

NVO Inicijativa mladih za ljudska prava protestvovala je protiv dodele odlikovanja načelniku Generalštaba VS generalu Ljubiši Dikoviću.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2015.

18:34

Default images
Foto: Tanjug

Direktorka te NVO Anita Mitić je rekla novinarima da to što je predsednik Srbije Tomislav Nikoilić odlikovao Dikovića "iako postoje osnovane sumnje da je učestvovao u zločinima smatra kao uvredu za civilno društvo i sve žrtve ratova".

Ona je navela da je prvo trebalo da se istraži šta se dogodilo na KiM i utvrde sve činjenice.

Skup ispred Pionirskog parka koji je protekao mirno i bez incidenata obezbeđivala je policija, a okupljeni su nosili transparent sa Dikovićevom slikom i natpisom "istraga, a ne orden".

Predsednik Srbije odlikovao je Dikovića Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena.

Fond za humanitarnu pravo je pre dve sedmice ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je Diković odgovoran za ratne zločine na KIM što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: