Vučić: Rekli smo šta imamo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan razgovorom sa novom predsednicom Hrvatske i da se nada da će ona uskoro da dođe u Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2015.

16:47

Default images

On je za B92 rekao da je razgovarao sa Kolindom Grabar Kitarović o temama koje su manje ili više sporne i svemu onome što treba da se odnosi na budućnost.

Sastao sam se sa Milanovićem, gospođom Pusić i gospođom Kitarović, oni su insistirali na priči o nestalim licima, a ja sam se trudio da budem dobar i učtiv gost. Danas imamo više spiskova sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći. Razgovarali smo o problemu izbeglih Srba, da oni treba da dobiju lične karte zbog imovine, a razgovarali smo i o kampanjama koje se vode protiv pojedinih Srba. Pričali smo o temama značajnim za budućnost, šta zajedno možemo da uradimo i ja sam time zadovoljan“, rekao je Vučić.

On je dodao da prošlost mora da se zna, da se pamti da se ne bi ponavljale greške u budućnosti.

“Onaj ko živi u prošlosti nema prednost da razmišlja o rezultatima u budućnosti. Insistirao sam da pričamo o saradnji i onome što možemo da uradimo u budućnosti. Mi znamo probleme i na njima radimo, a kada dođu izborne kampanje, to se ubrza i pojača. Mi možemo da ubrzamo svoj rad i da rešavamo probleme. Ne vidim razloge za nervozu i naglašenu retoriku koju sam mogao da osetim na pojedinim mestima. Mi smo došli da pričamo o životnim temama i predstavimo Srbiju kao zemlju budućnosti i da želimo regionalnu saradnju. Mi želimo čiste račune i ne bežimo od čistih računa“, istakao je Vučić.

Na pitanje da li je reagovao na nedavne pretnje predstavniku Srba Miloradu Pupovcu, Vučić je rekao da se zna da nije nimalo plašljiv.

Znate da nisam nimalo plašljiv, štitim interese Srbije jer sam za to plaćen od naroda Srbije. Ne bi bilo fer da govorim o detaljima i junačkim delima. Zadovoljan sam razgovorom. Rekli smo šta imamo i tačka. Imao sam veoma otvoren razgovor sa Milanovićem i Pusićevom, a ministri spoljnih poslova imaće priliku da razgovaraju 11. marta. Ja sam predsednicu Hrvatske u ime predsednika Nikolića i svoje ime pozvao da dođe u Beograd i mislim da će ona to da prihvati“, zaključio je Vučić.

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se oni osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da na najbolji mogući način zaštite interese svoje dece i svoje budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: