HR nema snage da blokira SRB ka EU

Hrvatska neće ni uslovljavati, ni blokirati ulazak Srbije u EU, jer su hrvatski političari svesni da za tako nešto nemaju snage, smatra analitičar Davor Đenero.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2015.

20:25

Default images

Đenero je u Vestima B92 rekao da "odnosi Srbije i Hrvatske ne mogu biti lošiji nego što su sada, posebno ako se Srbija u potpunosti posveti evrointegracijama, što će prirodno približiti dve zemlje".

On je ponovio da Hrvatska neće blokirati napredovanje Srbije ka EU, kao i da Hrvatska nije u grupi država koje se zalažu za blokiranje otvaranja poglavlja.

Dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, Đenero ocenjuje kao pametnu odluku srpskog premijera.

"Vučić je doneo pametnu odluku i iskoristio je priliku da otvori vrata i gospođa Kitarović to jako ceni. To je početak jedne saradnje, možda početak jednog lepog prijateljstva ili početak jedne konfliktne saradnje. Videćemo."

Podsetimo, Zagreb će, povodom inauguracije predsednice, ugostiti 88 stranih delegacija, od kojih će devet predvoditi šefovi država, četiri predsednici parlamenata odnosno senata, jednu premijer, dok će ostale delegacije uglavnom biti predvodjene ministrima ili ambasadorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: