Nikolić: Diković nije zločinac

"Ljubiša Diković je čestit čovek, školovan i vaspitavan u starom duhu i siguran sam da nije nikakav ratni zločinac", kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Izvor: Tanjug, Politka

Subota, 14.02.2015.

09:22

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu za "Politiku" da je odnos prema optužbama na račun načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića pokazao tako što je već sutradan razgovarao sa njim pred kamerama i na taj način izrazio stav da stoji uz njega.

"Znam da je čestit čovek, da je školovan i vaspitavan u starom srpskom duhu i siguran sam da nije nikakav ratni zločinac", rekao je Nikolić u intervjuu, čiji je deo danas preneo taj list.

Komentarišući najavu tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića da će ispitati optužbe koje na račun generala Dikovića iznosi Fond za humanitarno pravo, predsednik Srbije je rekao da je "biti tužilac za ratne zločine u Srbiji (je) vrlo delikatno".

"On nije pion Haškog tribunala, niti samo jedna ruka koja treba da potpisuje dekrete koji stižu iz Haga. On je tužilac u Srbiji, u svojoj zemlji, i treba da se u nešto uveri. Sada će meni jedan čovek iz Srbije koji je vrhovni tužilac za tu materiju u zemlji, 16 godina posle bombardovanja, da kaže da će nešto da ispituje. I mandat mu je istekao. Neka malo razmisli šta on to kopa po Srbiji", rekao je Nikolić, dodajući da "nije jedini" i da je "počela ponovo neka orkestrirana kampanja".

Prema Nikolićevim rečima, "svaki tužilac treba da bude samostalan i on u Srbiji ima tu potpunu samostalnost, ali nema nezavisnost".

"Naš tužilac za ratne zločine nije shvatio da je samostalan. On misli da je organ nekog drugog samostalnog tužilaštva", kazao je predsednik Srbije.

"Politika" će intervju sa Nikolićem objaviti u sutrašnjem prazničnom trobroju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: