Čizov: Crne liste EU ne pomažu

Proširenje “crne liste“ EU neće unaprediti sprovođenje sporazuma iz Minska o ukrajinskom sukobu, rekao je u Briselu ambasador Rusije u EU Vladimir Čižov.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

18:52

Default images
screenshot

Nasuprot najavama da sankcije Rusiji posle sporazuma u Minsku neće biti na dnevnom redu, Rojters javlja, pozivajući se na neimenovane izvore, da su se lideri zemalja članica Evropske unije dogovorili da ostave na snazi odluku o proširenju sankcija Rusiji.

Odluku o proširenju evropske "crne liste", na kojoj se nalaze ruski i ukrajinski funkcioneri i državne firme, za 19 osoba i devet pravnih lica, doneo je pre tri dana Spoljnopolitički savet EU, a mere će navodno stupiti na snagu u ponedeljak.

S obzirom na to da je u Minsku postignut sporazum o prekidu vatre, očekivalo se da će sankcije večeras biti suspendovane, ali Rojters javlja, pozivajući se na neiminovane diplomatske izvore da će one ipak biti uvedene.

"Lista će biti objavljena u ponedeljak, bez obzira na Minsk", navodi agencija reči jednog od njih.

Za sada se ne zna identitet osoba koje će biti obuhvaćene novim sankcijama, ali se navodi da je među njima 14 lidera proruskih separatista i pet ruskih funkcionera kojima će od ponedeljak biti zabranjeno da putuju u EU, a imovina će im biti zamrznuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: