Dva dana do mira, a sve više oružja

Vojni portparol Ukrajine Andrej Lisenko saopštio je da se žestoke borbe vode kod Logvinova i da obe strane u sukobu jačaju svoje formacije kod tog sela.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

14:05

Default images
foto: Beta/AP

Logvinov se nalazi na trasi Artjomovsk-Debaljcevo u Donjeckoj oblasti, a donjecke i luganske vlasti saopštavaju da je nastavljeno granatiranje tih gradova na istoku Ukrajine, prenele su ukrajinske i ruske agencije.

Ističući da se vodi "veoma žestok sukob" kod Logvinova i Debaljceva, Lisenko je rekao da proruske snage u tu oblast dovlače "vrlo mnogo tehnike" i snaga, a da to čini i ukrajinska vojska.

"Situacija je sada nedovoljno jasna i ne može se govoriti o prednosti bilo koje strane. Bitka se nastavlja", rekao je on, dodajući da ne može da potvrdi informaciju da su proruske snage zarobile 17 ukrajinskih vojnika, preneo je UNN.

Lisenko je, takođe, optužio ustanike da su odgovorni zbog prekida evakuacije stanovništva iz grada Debaljceva.

Ističući da će ukrajinski vojnici do početka prekida vatre, u ponoć 15. februara, držati svoje pozicije i "odgovarati vatrom na napade protivnika", Lisenko je rekao da Debaljcevo po dogovorima iz Minska "treba da ostane ukrajinskoj strani", a da proruske snage treba da se povuku na liniju razgraničenja utvrđenu dogovorima iz Minska iz septembra prošle godine, preneo je Ukrinform.

Debaljcevo je važno železničko čvorište između Donjecka i Luganska, gde se ukrštaju vozovi iz pravca Harkova, Marijupolja, Rostova na Donu, Taganroga i Moskve.

Lisenko je, takođe, saopštio da je za proteklih 24 sata u "zoni sprovođenja antiterorističke operacije" poginulo 11 ukrajinskih vojnika a još 40 je ranjeno.

Ukrajinska vojska ranije je javila o osam poginulih i 34 ranjena pripadnika Oružanih snaga.

Žestoko je granatiran i sam centar Luganska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: