"Regulisaćemo rad u inistranstvu "

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je da pitanje rada naših građana u inostranstvu mora biti regulisano sporazumima sa tim zemljama i zakonima.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.02.2015.

13:42

Default images
Foto: Beta

On je dodao da je neophodno veće učešće svih državnih organa.

"Zakondavna regulativa mora da se promeni i promeniće se", rekao je Vulin novinarima i dodao da je već formirana Radna grupa sa socijalnim partnerima (sindikatima i poslodavcima), kao i sa predstavnicima Inspekcije rada, MUP-a, Ministarstva spoljnih poslova.

Podsetivši da se ovaj problem rešava na osnovu zakonskih propisa iz 1998. godine, Vulin je rekao da "nikome ne možete da zabranite da pređe granicu, da se ne javi i da ode u Nemačku ili Rusku federaciju i tamo radi".

"Donećemo odgovarajuća pravila kada je reč o agencijama za zapošljavanje, ali bez šireg napora društva i sklapanja odgovarajućih sporazuma sa zemljama u kojima naši ljudi rade, rezulatata neće biti", ukazao je on.

Vulin je rekao da mi u suštini imamo samo jedan detašman sa Nemačkom i još dva sporazuma o zapošljavanju sa BiH i Belorusijom, ali da prema podacima sa kojima raspolažu, još niko nije zaposlen na osnovu ta dva sporazuma.

Ministar je rekao da prema sadašnjim propisima poslodavac praktično ne trpi nikakve sankcije, ne odgovara ni za šta, nije čak dužan ni da se javi ministarstvu.

"To mora da se promeni", naglasio je Vulin.

Vulin je danas u Tešici, kraj Aleksinca otvorio novoigrađeni objekat Gerontološkog centra "Jelenac", koji je sagrađen u okviru projekta "Otvorena kapija za novi početak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: