Keri: Razmislićemo o sankcijama

Državni sekretar SAD Džon Keri rekao je da će SAD razmotriti ukidanje sankcija Rusiji ukoliko sporazum iz Minska bude potpuno primenjen.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

19:11

Default images
foto: Beta/AP

U njegovom saopštenju navodi se da SAD pozdravljaju to što je postignut dogovor o primirju i odlaganju oružja na istoku Ukrajine.

“Posebno pozdravljamo diplomatske napore naših evropskih saveznika, kancelarke Merkel i predsednika Olanda, koji su omogućili da se dogovor postigne. Sada treba da vidimo šta će se dogoditi“, naveo je Keri.

Američki zvaničnik je dodao da je prvi test vrednosti dogovora uspostavljanje potpunog primirja i odlaganje teškog oružja sa tri strane, ukrajinske, pobunjeničke i ruske.

“Sve strane moraju da pokažu spremnost da uđu u primirje uz potpuni prekid ruskih i pobunjeničkih napada na Debaljcevu i ostale ukrajinske gradove“, dodaje Keri.

Prema njegovim rečima, SAD su spremne da razmisle o ukidanju sankcija Rusiji, ali samo ukoliko dogovor iz Minska bude primenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: