Milanović: Vučić je dobrodošao

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao na inauguraciju nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.02.2015.

17:29

Default images
foto: Beta/AP

Dolazeći na vanredni sastanak vođa Evropske unije, Milanović je, na pitanje novinara kako gleda na "naglu odluku srpskog premijera Vučića da dođe na inauguraciju hrvatske predsednice", uzvratio da "ne vidi u čemu je to nagla odluka, jer je to putovanje od oko 400 kilometara u jednom i drugom pravcu".

"To je prilično komotna odluka i dobrodošao je", dodao je Milanović osvrćući se na saopštenje Vučića da je odluku o odlasku u Zagreb na svečanost preuzimanja dužnosti nove hrvatske predsednice Grabar Kitarović doneo posle konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Srpski predsednik Nikolić je prethodno saopštio da neće putovati na inauguraciju hrvatske predsednice zbog toga što se to poklapa s Danom državnosti Srbije, 15. februarom.

Premijer Srbije je potvrdio da će ići na inauguraciju nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i dodao da je ta odluka bila teška i na njegovu štetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: