Sporazum potpisan, a sankcije RUS?

Mirovni sporazum u Minsku je potpisan posle 17 sati rasprave, ali za sada pitanje sankcija Rusiji od EU ostaje van diskusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

17:15

Default images

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini je istakla da tema sankcija Rusiji neće biti na dnevnom redu Samita EU u četvrtak.

Ona je istakla da će lideri EU razmatrati o merama koje EU može preduzeti da bi se primirje u Ukrajini održalo.

Daleko konkretniji bio je premijer Velike Britanije Dejvid Kameron, koji je pozdravio dogovor iz Minska, ali dodao da ruski predsednik Vladimir Putin zna da će sankcije ostati na snazi sve dok ne bude bio vidljiv konkretan progres na teritoriji zahvaćenoj ratom.

Litvanska predsednica Dalija Gribauskaite je dodala da će sankcije Rusiji ostati u ovakvom obliku barem do sledećeg meseca.

Ipak, prema rečima premijera Finske Aleksandera Stuba, ako nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland budu zadovoljni ishodom razgovora u Minsku, nema razloga da EU raspravlja o daljem kažnjavanju Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: