"U Minsku nije bio običan sastanak"

Predsednik Rusije Vladimir Putin je prihvatio decentralizaciju Ukrajine, a na ukrajinskom lideru Petru Porošenku je promena Ustava.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

20:36

Default images
foto: Beta/AP

To je stav diplomate Dušana Lazića, koji je dodao da treba uzdržano i obazrivo prihvatiti mir u Ukrajini zbog onoga što se dešavalo po potpisivanju prethodnih sporazuma.

“Treba zadržati dozu opreznosti, pošto je do sada bilo mnogo dogovora o primirju koji su ostali mrtvo slovo na papiru. Ipak, tu sada ima nekih razlika u odnosu na ranije sporazume, sada je praktično cela međunarodna zajednica učestvovala, na ovaj ili onaj način. Ovo nije bio običan sastanak, već sastanak koji pruža realnu mogućnost da se sukob reši političkim putem“, rekao je Lazić.

On navodi da zaraćene strane mogu da pronađu svoje interese.

“Činjenica da je Putin prihvatio dogovor u kom se govori o decentralizaciji i da je to do određene mere prihvatio Porošenko, koji ne prihvata autonomiju, ali najavljuje ustavnu promenu. Mislim da je korak koji daje mogućnost svim zaraćenim stranama da nađu svoje interese i da posle toga dođemo do dugoročnog rešenja. Ipak zadržavam određenu dozu uzdržanosti jer poučenim onim što se dešavalo teško možemo da budemo sigurni“, zaključio je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: