Oružje Ukrajini - poslednja opcija

Isporuka oružja Ukrajini poslednja je opcija i vredi je izbeći pošto može biti okidač za eskalaciju sukoba, izjavio je poljski ministar odbrane Tomaš Šemonjak.

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2015.

08:59

Default images
Foto: Beta/AP

"Isporuka oružja Ukrajini je poslednja moguća opcija i vredi je izbeći", rekao je ministar za državni poljski Radio Jedinka.

I poljski dnevnik Gazeta Viborča piše da je ministar Šemonjak naveo da Poljska nije imala planove da isporuči tešku vojnu opremu Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

Američka predsednik Barak Obama juče je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Vašingtonu, ostavio otvorenu mogućnost da bi, ukoliko nova diplomatska runda ove sedmice ne uspe, SAD mogle da pošalju Ukrajini oružje, ali je dodao da odluka o tome još nije doneta.

Obama je rekao da je "ruska agresija samo ojačala međunarodno jedinstvo u pokušaju da se pronađe diplomatsko rešenje s Moskvom", ali je upozorio da Zapad neće dozvoliti Rusiji da "silom prekraja granice Evrope".

"Mogućnost oružane odbrane je jedna od opcija koje se preispituju, ali ja o tome još nisam doneo odluku", poručio je američki predsedniki, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: