EU odlaže nove sankcije Rusiji

Šefovi diplomatije članica Evropske unije su se u Briselu dogovorili da će odložiti primenu novih individualnih sankcija protiv Rusije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.02.2015.

13:50

Default images
Foto: Beta/AP

Oni žele da daju vremena da na pregovorima o ukrajinskoj krizi u sredu u Minsku bude postignut napredak, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus.

"Princip sankcija će ostati na snazi, ali će njihova primena zavisiti od situacije na terenu", rekao je Fabijus novinarima u Briselu, a prenela je agencija AFP.

"Situaciju ćemo ponovo razmotriti sledećeg ponedeljka", dodao je francuski šef diplomatije.

Šefovi diplomatije EU su na današnjem sastanku u Briselu podržali nove diplomatske napore za okončanje konflikta u Ukrajini, odbacivši tako pozive nekih američkih političara da se zvaničnom Kijevu dopremi oružje i tako pomogne da poraze proruske snage.

Nemačka vlada je juče najavila da će se lideri Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske - članica tzv. Normandijskog kvarteta, sastati u sredu u Minsku radi traženja rešenja ukrajinske krize.

Ruska agencija TAS prenela je izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je susret moguć samo ako prethodno bude usaglašeno "nekoliko pozicija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: