Haos u Egiptu, 25 mrtvih

Najmanje 25 ljudi je poginulo, a osmoro povređeno u sukobu navijača i policije na utakmici između Zamaleka i ENNPI-ja u Kairu.

Izvor: B92

Nedelja, 08.02.2015.

21:23

Default images
Foto: printscreen

Neredi su nastali kada su navijači Zamaleka pokušali nasilno da uđu na stadion.

Zvaničnici javljaju da navijači nisu imali karte, a izazivali su policiju koja se nalazila oko stadiona, prenose strani mediji.

Sukob se proširio na ulice Kaira, te policija više nije birala sredstva za odbranu od navijača.

Ovo je jedan u nizu sukoba sa policijom na sportskim događajima u ovoj zemlji. Slična situacija se dogodila i u februaru 2012. godine, kada je posle utakmice u sukobu poginulo 70 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: