Skupština KiM bez poslanika Srpske

Sednica Skupštine Kosova počela je u četvrtak, ali njoj ne prisustvuju poslanici Srpske liste.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2015.

11:30

Default images
foto: Beta/AP

Jedna od tačaka dnevnog reda sednice je učestalo napuštanje Kosova, jer je prema poslednjim procenama tu teritoriju napustilo oko 35.000 stanovnika.

Kako je ranije najavljeno, na sednici treba da bude raspravljano i o smenjenom ministru Aleksandru Jablanoviću, a na predlog Alijanse za budućnost Kosova.

Jablanović je smenjen 3. februara, kada je premijer Kosova Isa Mustafa izjavio da "dosadašnji ministar za povratak i zajednice nije više deo Vladinog kabineta".

Opozicija i građani Kosova su od premijera Mustafe zahtevali izbacivanje Jablanovića iz Vlade jer je početkom januara Albance iz Đakovice nazvao "divljacima" pošto su napali raseljene Srbe koji su pred Bozić pokušali da posete taj grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: