Čopor pasa lutalica napao muškarca

Čopor pasa lutalica je jutros napao muškarca u beogradskom naselju Višnjička banja i naneo mu povrede po rukama i nogama, potvrđeno je za B92 u MUP-u.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2015.

11:14

Default images

Muškarac je star oko 60 godina i prebačen je u Infektivnu kliniku, ali se lekari još nisu izjasnili o stepenu zadobijenih povreda.

U akciji koja je potom sprovedena u Ulici sestara Bukumirić uhvaćeno je sedam pasa lutalica.

Prema saznanjima B92, na mestu događaja je sedam ekipa Veterine Beograd, kao i direktor te ustanove. Kako nam je rečeno u Veterini, situacija "nije redovna" i "češlja" se celo naselje u kom je došlo do napada.

Iako su beogradski mediji jutros preneli da je žena sa teškim povredama prebačena na Infektivnu kliniku, u Kliničkom centru su za B92 rekli da lice sa takvim povredama nije primljeno ni u Urgentni centar, ni u Infektivnu kliniku.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, policija je poziv dobila oko 9.40 sati, a muškarac je sa ujedima po rukama i nogama prebačen na Infektivnu kliniku, ali se stepen i ozbiljnost povreda još ne zna.

Nakon ukazivanja pomoći u Infektivnoj klinici, povređenom muškarcu lekarska pomoć i pregled biće omogućeni i Urgentnom centru, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

MUP je o ovom slučaju u Višnjičkoj banji obavestio i predstavnike "Veterine Beograd" koji su izašli na teren, kažu u MUP-u.

Direktor Veterinarske ustanove "Veterina Beograd" Budimir Grubić rekao je za Tanjug da se još ne zna koji je stepen povreda koje su psi naneli čoveku, ali da su ekipe te ustanove na mestu događaja i obavljaju "obradu terena" odnosno sakupljaju sve pse lutalice na potezu od Višnjičke ulice do Višnjičkog venca.

Ta taj način ustanovićemo koji psi su eventualno mogli biti agresivni i mogli da ujedu prolaznika, naveo je Grubić.

Predstavnike Veterine Beograd su o tom incidentu obavestili građani i policija, nakon čega su se odmah uputili na mesto zbivanja, dodao je Grubić.

Uhvaćeno sedam pasa lutalica

U Ulici sestara Bukumirić u beogradskom naselju Višnjička banja, gde je čopor pasa napao jednog muškarca, ekipe "Veterine Beograd" su tokom dana uhvatile sedam pasa lutalica, rekao je direktor te ustanove Budimir Grubić.

Psi će biti odvedeni na prepoznavanje povređenom čoveku, a potom i zbrinuti po propisanoj proceduri, rekao je Grubić i naveo da u ovom trenutku pasa više nema u tom delu grada.

Grubić je, u saopštenju gradske Službe za informisanje istakao da će ekipe "Vetrine Beograd" sigurno uhvatiti još nekoliko pasa van područja gde je jutros čovek povređen i podsetio da je akcija hvatanja lutalica u toku.

Nakon potvrde Policijske stanice Palilula, sedam ekipa "Veterine Beograd" je istog momenta započelo potragu za psima. Krenulo se od Višnjičke ulice i Vinjšičkog venca, sužavanjem kruga ka Ulici sestara Bukumirić 51, gde je za proteklih sat vremena uhvaćeno sedam uličnih pasa, rekao je direktor "Veterine Beograd".

Čopor pasa lutalica napao je jutros muškarca starog 59 godina u beogradskom naselju Višnjicka banja i on je sa povredama ruku i nogu zbrinut na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, policija je poziv dobila oko 9. 40 sati, a muškarac je sa ujedima po rukama i nogama prebačen na Infektivnu kliniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: