Damask: Bomba u busu, sedam žrtava

U eksploziji bombe postavljene u autobus koji je vozio šiitske hodočasnike iz Libana po njihovim svetim mestima u Damasku, poginulo je najmanje sedmoro ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

22:57

Default images
foto: Beta/AP

U ovom napadu, koji se dogodio u blizini Citadele i drevnog bazara Hamidije, takođe je ranjeno najmanje 20 osoba, prenosi AP.

Prema izveštaju televizije Al-Manar, koja pripada militantnoj libanskoj šiitskoj grupi Hezbolah, autobus je pripadao jednoj agenciji iz Libana, specijalizovanoj za hodočasničke ture šiita i krenuo je rano jutros iz Bejruta za Damask.

Kako prenose sirijski državni mediji, još jedna bomba je pronađena u blizini raznetog autobusa i ona je demontirana. Još nije jasno kada i kako je bomba koja je eksplodirala postavljena u autobus.

Sirijska sunitska grupa Nusra front, koja je u vezi sa Al-Kaidom, preuzela je odgovornost za ovaj napad, tvrdeći da su putnici iz autobusa u stvari borci Hezbolaha, i da se oni u Siriji bore na strani predsednika Bašara Asada.

Nusra front uz to tvrdi da se radilo o samoubilačkom bombaškom napadu, a ne o podmetnutoj bombi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: