Gardijan: Putin je kao Milošević

Britanski Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

Izvor: B92, Gardijan

Nedelja, 01.02.2015.

20:16

Default images
foto: Beta/AP

“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, istovetno loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine“, navodi se na samom početku teksta.

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš ističe da je Evropa prezauzeta situacijom oko Grčke i pretnjom da bi ona mogla da napusti evrozonu, te da zbog toga dozvoljava da se na njenoj teritoriji dešava “druga Bosna“.

“Probudi se Evropo, ako si bar nešto naučila iz svoje prošlosti“, navodi Eš, uz dodatak da “Putin mora da bude zaustavljen“.

Eš potom pravi još jedno poređenje Putina i nekadašnjeg predsednika Jugoslavije.

“Kao i Milošević, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv zapada, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...“.

U zaključku teksta Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: