UKR nema pomoći, rat se zahuhtava

Bombardovanje Donjecka gotovo bez prestanka traje posle prekida mirovnih pregovora u Minsku, a situacija je kritična u okolini grada Debalcevo.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

19:32

Default images
foto: Beta/AP

Zvaničnici samoproglašene DNR ističu da su tokom noći poginula tri civila, od posledica artiljerijskog napada ukrajinskih snaga na stambeni deo Donjecka.

Iz pobunjeničkih redova je saopšteno da su u nedelju živote izgubile četiri osobe, što dovodi do broja od preko 20 žrtava građanskog rata za protekla 24 sata.

Prema pojedinim izveštajima, rakete ispaljene sa ukrajinske strane su pogodile dve stambene zgrade, blizu jedne škole, koja je zatvorena do srede. Takođe, na udaru se našla i garaža javnog prevoza, gde je jedna osoba poginula. Iz dobrovoljačkog bataljona Azov, koji se bori na strani Kijeva, saopšteno je da je grad Ugljegorsk pod kontrolom proruskih snaga, te da su sve jedinice Vojske Ukrajine i Nacionalne garde napustile taj grad.

Sve to se dešavalo posle propasti pregovora u Minsku, a sa tri strane su stigle različite informacije, predstavnik Ukrajine, bivši predsednik Leonid Kučma istakao je da nema prostora za dalje razgovore, OEBS je pozvao na nastavak pregovora, te optužio predstavnike pobunjenika za nesaradnju, dok je iz DNR i LNR saopšteno da takvi navodi OEBS nisu tačni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: