Mustafa: Ultimatumi ne daju rešenje

Premijer KiM Isa Mustafa je povodom zahteva da se smeni ministar Aleksandar Jablanović i donese zakon o Trepči rekao da se problemi ne mogu rešiti ultimatumom.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

19:09

Default images
foto: Beta

"Životni je interes Kosova da stvorimo mostove saradnje sa svim zajednicama da bi okončali nesporazume i nepoverenje, i da bi se vratili rešavanju problema koje svakodnevno tište naše građane", napisao je Mustafa na svom fejsbuk profilu.

On je napomenuo da je svestan da to nije lak posao, ali je dodao da treba biti svestan da nesporazume treba prevazići, ne podelama, nego komunikacijom.

"U interesu se da radimo zajedno sa opozicijom i sa manjinama da bi integrisali zemlju. Ovo je interes koji nas ujedinjava, a ne koji nas razdvaja. Rešenja ne možemo naći u ultimatumima i uslovljavanjima, nego našim angažovanjem da se suočimo sa najvećim izazovima ove zemlje", napisao je kosovski premijer.

Prema njegovim rečima, jedan od glavnih izazova je stvoranje mostova saradnje sa svim zajednicama, da bi vlada u Prištini mogla da vrši vlast na celoj teritoriji Kosova, da bi se stvorili Oružane snage Kosova i da bi ispunili uslovi za učlanjenje u EU.

"Mi zajedno možemo da se borimo protiv organizovanog kriminala i korupcije, da razvijamo ekonomiju i da otvaramo radna mesta za šta verujem da je u interesu i vlasti i opozicije kao i nevećniskih zajednica", kaže Mustafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: