Putin, Merkel, Oland: Dogovorite se

Lideri Rusije, Nemačke i Francuske pozvali su zaraćene strane u Ukrajini da postignu dogovor o primirju tokom pregovora u Minsku.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

19:23

Default images
foto: Beta/AP

Vladimir Putin, Angela Merkel i Fransoa Oland su u telefonskom razgovoru razmotrili pojačano nasilje na jugoistoku Ukrajine, preneo je Rojters.

"Izražena je nada da će pitanja hitnog prekida vatre i povlačenja teškog naoružanja imati centralno mesto na agendi mirovnih pregovora u Minsku", navodi se u saopštenju Kremlja, javila je agencija AFP.

Trilateralna Kontakt grupa (Rusija, Ukrajina, OEBS) počela je danas pregovore u glavnom gradu Belorusije Minsku, o rešavanju krize u Ukrajini, javila je beloruska novinska agencija Belta.

Agencija podseća da je ranije OEBS saopštio da je pripremljen novi dokument i da se Grupa nada da će on biti potpisan danas.

U njemu su navedeni konkretni potezi, koji treba da obezbede sprovođenje prioritetnih koraka usmerenih na deeskalaciju konflikta, dodaje Belta.

Ranije je javljeno da su u Minsk stigli specijalna predstavnica OEBS-a Hajdi Taljavini, bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma, ruski ambasador u Kijevu Mihail Zurabov, kao i predstavnici samoproklamovane Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin i samoproglašenu Luganske Narodne Republike (LNR) Vladislav Dejnego.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: