Slovačka: U nesreći poginulo troje

Tri osobe su poginule, a najmanje 25 je povređeno u saobraćajnoj nesreći kada je autobus sa 40 putnika jutros sleteo sa puta i udario u stub na istoku Slovačke.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

09:39

Default images

"Poslednje povređene primaju u Urgentni centar u Popradu. U nesreći je poginulo troje a teško su povređene četiri osobe", kazala je slovačkim medijima Zuzana Ccižmarikova iz Ministarstva zdravlja.

Na izlazu sa autoputa autobus češkog preduzeća Nobles Lajn na redovnoj liniji iz Praga u Užhorod u Ukrajini sleteo je sa druma i čeono udario u stub.

"Nesreća se desila u četiri časa i 15 minuta. Od jedne od putnica sa kojom sam uspeo da razgovaram telefonom doznao sam da je u tom trenutku padao gust sneg. Bila je tama, put nije bio raskrčen i odednom je stigao udarac", kazao je češkom dnevniku Mlada fronta Dnes vlasnik Nobles Lajn Petr Čap.

Andrej Hirjak iz lokalne hitne pomoći rekao je slovačkim medijima da je hitna pomoć prevezla u bolnice troje povređenih u kritičnom stanju, četvoro sa srednje teškim povredama i 18 lakše povređenih.

Slovačku je juče zahvatila jaka mećava, nekoliko sati u zemlju nisu smeli da ulaze kamioni a u planinskim predelema putari su pozvali i armiju da pomogne sa smetovima.

Autobus je po rečima Čapa prevozio Čehe, Ukrajince i Slovake. On tvrdi da je autobus bio nov, sa novim zimskim gumama, pušten u saobraćaj 2013. godine.

Prevoznik je poslao po putnike drugi autobus a na mesto nesreće uputio se slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: