"Policija Kosova po standardima"

Šef misije Euleksa na Kosovu Gabrijel Meuči izjavio je da se kosovska policija ponašala u skladu sa evropskim standardima tokom protesta u Prištini.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

23:05

Default images
foto: Beta/AP

Meuči je u intervjuu za prištinski dnevnik "Tribuna" izjavio da je tokom protesta zabeleženo nekoliko manjih incidenata ugrožavanja ljudskih prava, koje, kako je naveo, Euleks najoštrije osuđuje

"Euleks snažno osuđujue napade i rušenje javne i državne imovine", kazao je šef misije Euleksa.

On je rekao da verski ekstremizam predstavlja povećanu pretnju svugde u Evropi, ali je dodao i da je ohrabren zbog toga što su, kako je ocenio, kosovski zvaničnici ovakve pretnje shvatili veoma ozbiljno.

Meuči je, između ostalog, izjavio da je evropska misija igrala najznačajniju ulogu u sprovođenju procesa dijaloga, koji je doveo do efektnog prisustva kosovske policije na severu, ukljucujući i integraciju bivših pripadnika MUP Srbije u kosovskoj policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: