LO:Useljenje u nove kuće u februaru

U lozničkom kraju, sedam porodica koje su izgubile kuće u majskim poplavama, trebalo bi da se usele u nove kuće do polovine februara.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

14:10

Default images

Sve kuće su završene na parceli u Lozničkom Polju, a narednih dana bi trebalo da budu opremljene nameštajem i belom tehnikom, saopšteno je iz Gradskog odeljenja za planiranje i izgradnju. Nove montažne kuće će dobiti pet porodica iz Banje Koviljače, a po jedna iz Tršića i Loznice.

Parcelu je obezbedila Gradska uprava, svu potrebnu infrastrukturu Javno preduzeće Grad, a struju loznička Elektrodistribucija.

Prvobitno je bilo najavljeno da će se porodice useliti u nove domove za Novu godinu, ali je zbog produžetka radova, rok za useljenje ipak pomeren.

Reč je o šest montažnih kuća i jednoj od čvrstog materijala, a još dve montažne kuće postavljene su u Straži.

Novac za izgradnju osam montažnih kuća obezbedila je Evropska unija (EU) u okviru projekta "Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za ugrožene porodice pogođene poplavama".

Devetu kuću koja je građena od čvrstog materijala, finansiraju Ujedinjene nacije. Projekat EU se sprovodi u Šapcu, Valjevu, Loznici, Šidu, Osečini, Bajinoj Bašti, Ljuboviji i Malom Zvorniku, a predviđa postavljanje 30 novih montažnih kuća i obnavljanje 170 domova najugroženijih porodica u tim opštinama.

Kuće će biti potpuno opremljene nameštajem i belom tehnikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: