U napadu na džamiju 60 mrtvih

Broj mrtvih u današnjem bombaškom napadu na prepunu šiitsku džamiju u južnom Pakistanu, porastao je na 61, uz nekoliko desetina ranjenih, objavile su vlasti.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

21:01

Default images

Eksplozija se dogodila u gradu Ssikarpuru, u južnoj pakistanskoj provinciji Sind, kada su se vernici skupljali za podnevnu molitvu petkom.

Šikarpur je 500 kilometara od grada Karačija. Ranjenici su prebacivani i u bolnice okolnih gradova.

Niko nije još preuzeo odgovornost za napad, a još se ne zna da li je bomba bila podmetnuta u džamiju ili ju je doneo napadač-samoubica.

Sunitski muslimanski ekstremisti često napadaju verska mesta šiita koje ne smatraju pravim muslimanima.

Poslednjih godina povećao se broj napada na manjinske šiite u koji predstavljaju 20 odsto stanovnišstva Pakistana od 200 miliona koje je uglavnom sunitsko.

Ovo je najteži napad na siite za više od godinu dana. To je i jedan od najtežih napada u Pakistanu od talibanskog napada 16. decembra prošle godine na školu u Pešavaru, na severozapadu, gde je ubijeno 150 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: