Dačić: Hitan sastanak o UKR

Napori OEBS-a za sazivanje sastanka Trilateralne kontakt-grupe i proruskih aktivista sa istoka Ukrajine još nisu urodili plodom.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.01.2015.

19:17

Default images
Foto: Tanjug

Predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ukazao je, kako je danas navedeno u saopštenju, na značaj tih razgovora i pozvao sve strane da se što pre sastanu.

Specijalna predstavnica predsedavajućeg u Trilateralnoj kontakt-grupi, ambasadorka Hajdi Taljavini, istakla je da su njeni predstavnici od juče ujutro u Minsku, spremni za sastanak Trilateralne kontakt-grupe s predstavnicima nekih oblasti Donjecka i Luganska, navedeno je u saopštenju predsedavajućeg Dačića i ambasadorke Taljavini.

Njihovi napori da stupe u kontakt s tim predstavnicima nisu bili uspešni, navodi se u saopštenju predsedavajućeg OEBS-u, u kojem se dodaje da su ambasadorka Taljavini i predstavnici Grupe spremni za sastanak u svakom trenutku i da aktivno rade na tom cilju.

Dačić je istakao značaj održavanja takvog sastanka i ponovo uputio poziv da on što pre bude održan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: