Novi kralj smenio sinove prethodnog

Novi saudijski kralj Salman objavio je veliku rekonstrukciju vlade i smenio dvojicu sinova svog nedavno preminulog brata kralja Abdulaha.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

00:12

Default images

Kralj Salman bin Abdul Aziz al-Saud izdao je danas kraljevski dekret u kome šefa obaveštajne službe princa Halida bin Bandara bin Abdula Aziza al-Sauda razrešava dužnosti, izvestila je zvanična Saudijska novinska agencija.

U zasebnom dekretu stoji da je princ Bandar bin Sultan, nećak Abdulaha, smenjen sa mesta generalnog sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i mesta kraljevog savetnika, preneo je AFP.

Dvojica sinova preminulog monarha su takođe smenjeni: princ Mišal, guverner oblasti Meka, i princ Turki, koji je upravljao prestonicom Rijadom, prema dekretima objavljenim na saudijskoj televiziji.

Smene dolaze nedelju dana pošto je Salman seo na tron nakon smrti kralja Abdulaha (90) i viđene su kao dalje učvršćivanje vlasti novog monarha, ocenila je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: